2013 - Ett riktigt skit år!!

Jag ska försöka att summera 2013 för att kunna lägga det bakom mig och bara tänka framåt... 
 
Det började med avslut på Classic Dog hos Pelle och övergick i anställning på Severa där jag fortsatte att jobba med Orijen/Acana som enligt mig är det bästa torrfrodret på marknaden.
 
I samma veva bli Dagny sjuk och tyvärr så förlorar jag min allra finaste och närmsta vän. 
 
 
Jag jobbar som en idiot på Severa för att sedan sluta där efter som vi valde att gå "skilda vägar"... Trött och jävligt sliten är vad jag är i November! 
 
Det braiga under 2013 är alla dom trevliga människorna jag lärt känna genom min anställning på Severa. Att både Sladden och Plinga har varit friska och tävlat och lyckats blivit uppflyttade. Plinga är nu uppfl HKL Spår & sök, Gk i HKL rapport och ett andra pris i lydnads klass 3 - Bra jobbat för min fina Inga-Plinga! Sladden är uppfl Hkl spår och skydd samt uppflyttade klass 3. Vilka fantastiska hundar - kan inte rikgit förstå hur jag hunnit med att träna och tävla när jag jobbat/mått som jag har gjort under den senaste perioden! Såklart är mina fantastiska träningskamrater en bidragande orsak och en jätte kram till min härliga kamrat Sara Eriksson som är helt fantastisk på att peppa och hjälpa till och så duktig!
 
   
 
Jag har fått nytt jobb på Vom og Hundemat, vilket gör att jag jobbar tillsammans med min fina arbetskamrat Jill igen. Jag kommer att jobba i södra Sverige vilket gör att jag inte behöver vara i sthlm så mkt som det varit dom senaste 8 månaderna - Skönt! 
 
Har ni inte provat färskfoder så gör det, lite färskt kött är alltid bättre än inget :)
 
Hemma så blir det så fint med all renovering - Jag älskar verkligen huset och tomten! 
 
Vi har fixat i Badrummet (mkt kvar) och vi har fått i ordning uterummet. Såklart är det massa saker kvar men det är ändå mycket som har hänt :)
 
    
 
Alla fina Sladden valparna som blev till på kennel Ullheden är ju också så fantastiskt roligt. Det ska bli så spännande att få följa - Ärror, Ättrig, Äcco, Älvira, Ässet, Älskade Asta, Äventyrlige Freddie och Äxit. 
 
Jag fick dessutom veta att jag kommer att bli moster i början på 2014, så nu har jag bokat sportlovet i alla år fram över med den lilla. Men jag väntar tills den prata och har lämnat blöjstadiet ;)
 
 
 
Så igentligen när man tänker efter så var det nog inte så tokigt 2013....Tur man sätter sig ner och tänker efter! Känslan är i alla fall att 2014 kommer bli så mycket bättre! 
 
 
Gott Nytt år till alla fina människor jag har omkring mig! 
 
 
 
 
 
 
 
 

God fortsättning...

 
 
 
 En liten 15 v Ullhedens Ättrig huserar nu mera i Skogsnäs. Det är en underbar liten kille vars pappa är Sladden! 
 
Han har kommit tillbaks från en kille i Uppsala som pga olika omständigheter inte kunde ha kvar honom. Tur för mig för jag älskar denna lilla kille, han är faktiskt helt fantastisk - Kanske att jag är lite opartisk och inte helt objektiv! Det är så mysigt med en valp i huset... Så mycket mysande och gosande.
 

Finaste Ättrig
 
 Sladden är en fantastisk pappa - Han är så snäll mot lillkillen och han leker och leker och är perfekt som barnvakt!
    
 
 
 
Ättrig letar ny matte eller husse, för det är inte tänkt att han ska bo kvar här men så länge jag har honom ska jag lära honom allt som en lite valp behöver... Vet du någon som letar, så hojta till!
 
Tyvärr så har Sladden gjort sig illa i vänster fram efter ett tokigt hopp... Vi har varit hos världens bästa Pelle veterinär på Vesslarps veterinärklinik och som tur var så är det ingen skelettskada utan "bara" en ömmande muskel. Tur man har 1 1/2 hund till då... Kört lydnad och uppletande med Plinga samt lydnad och spår med lillskiten.
 
Vi har en "ny" kille med i vår skyddsgrupp som heter Hampus, son till Lasse som är med och kör en Schäfertik. Hampus har köpt en mallehane efter Saldden som heter Ärror. Perfekt att Hampus är med, han är sugen på att figga och det i kombination med att han är orädd och har känsla för att träna hund så kommer det bli så bra!!
 
Jag har kört Plinga på honom så att han ska få "öva" på att figga - Jag som tycker att Plinga är helt trög i skyddet måste säga att efter alla pass vi kört så börjar det faktiskt ta sig, nu menar jag utifrån hennes förutsättningar så ingen misstolkar mig. Kul när man märker framsteg i träningen - kan inte låta bli och se fram emot lite skyddsträning med Plinga, hoppas att Hampus har Julat färdigt snart!
 
En flygande Plinga!
 
 
 
 

Lägre klass skydd

Härlig och väldigt spontan hundträningshelg!

Skönt med helg... Det känns så skönt när man känner sig tillfreds med helgen som passerat på söndagskvällen!
 
Mkt hundträning har det blivit tillsammans med trevligt folk :)
 
Körde ett mkt bra sökpass med både Plinga och Sladden i lördags... Plinga fick gå ett sök med ganska många skick och där vi varvarde med träff och tomt, hon har en tendes till att gå lite rapport-sök dvs högt tempo och varje slag på 75-80 meter. Hon behöver lära sig att spara på energin men jg antar att det kommer med erfarenhet! Markeringarna med plinga känner jag mig nöjd med för hon är alltid ren och fin men har lite dåligt skall...
 
Sladden fick även han träna på några slag utan träff... Det gick bra och hans markeringar känns hur bra som helst - KUL!! 
 
Lördagskvällen spenderades i Moheda Bollhall och vi tränade lydnad och skydd. Plinga fick börja och med henne körde jag lite tävlingsmässig med Matti som tävlingsledare - Plinga gör många saker bra men lite mer träning på fjärr och vittring! Sladden körde jag bara skydd med och Matti ville ha mer attityd och lite mer jäklar anamma i arbetet mot figurant... Sagt och gjort vi drog på han och lät honom jobba framåt och det svåraste för mig - Vi släppte på kontroll och lydnad, behöver jag skirva mer... Usch så jobbig för mig! 
 
Söndagen börjad med Lydnad i hallen, Plinga fick köra klass 3 moment samt framåtsändande. Hon sköter sig fint och är en duktig tjeja, lite mer träning så... Måste tänka på att träna mkt plats med skott med för henne okända hundar! 
 
Sladden han fick även ha köra igenom lydnaden. Det var länge sedan vi tränade lydnad - Som vanligt så är han så himla duktig :) Framåtsändande, skall, ff, hopp och lite kryp! 
 
I skyddet körde vi 2 pass med attityd och andra passet kändes det som han låg i rätt fil för korgarbetet :) I ärmen är han så himla bra - En dröm att köra :))
 
En Pizza på Mohedas lokala resturang sen var det dax för valpkurs. Vilket härligt gäng - Det är så roligt att se dessa duktiga ekipagen, härligt och veta att dom är Växjö Bk´s framtid! 
 
4 av 8 Sladden valpar är med och kursar, Freddie, Ärror, Asta och Äcco - Vilka små A-barn dom är!!
 
 Nu ser jag fram emot en härlig vecka full av massa roliga möten med folk jag tycker om :)
 
 
 

Vom og Hundemat

Nu är jag tillbaks i Växjö igen efter att ha varit på utbildning i Stockholm... Jag jobbar nu som säljare på ett företag som säljer Vom og Hundemat *jippiiiee*. Vom og Hundemat är ett färskfoder som produceras både i Sverige och Norge. Här kan du läsa mer och Vom og Hundemat  www.vomoghundemat.se
 
 
Jag kommer att ha södra Sverige som mitt distrikt - Det betyder att jag kommer köra från strömstad, Skövde, Jönköping, Vadstena, Västervik och neråt! Samt att vi kommer att hjälpas åt med utställningar samt olika mässor runt om i Sverige. Titta gärna förbi och hälsa på oss i vår monter på stora sthlm - Så bjuder vi på en korv till vovven!
 
Det ska bli så roligt att jobba tillsammans med min kollega Jill igen, vi jobbade tidigare tillsammans på Classic Dog samt Severa petfoods.
 
Jag har fått en Mercedes Vito som tjänstebil så hundarna kommer åka kungligt i sina nya burar som jag beställt från RU-produkter. Dom kommer bli jätte stora och det känns så skönt att veta att dom kommer ligga stort och bra när vi är ute och åker! 
 
Hoppas ni haft en fin 1:a advent!
Anna