Sladden...

Min finfina hund Sladden är anmäld till lydnads klass 1 i Sävsjö. Tävlingen kommer vara i en inomhus hall i Hultsjö. Där har både Dagny och Plinga debuterat i lydnads klass 1 och båda har blivit uppflyttade så vi fortsätter i samma anda och hoppas att det även ska gå vägen för Sladdas :) Helt otroligt att min "lilla" pojk ska tävla, han känns fortfarande så liten fast han är sååååå stor! 
 
Nu ska tränas en massa och det som är svårast för honom är just nu läggande under gång, det kan lika gärna bli ett ställande, ingångar är inte heller hans starkaste sida blir än så länge lite fort och fel ;) Men men det ska vi lösa med lite små träningspass ofta!!
 
Vi har varit i Målilla i helgen och tränat MASSA hund, så himla trevligt och skoj har vi haft, vi var ca 20 personer, alla medlemmar i Växjö Bk.
 
Jag har tränat rapport i 2 dagar på rad med Plingiling och som mottagare är Sara och hon kör med sin Kelpie Toka. Perfekt att vara ha varsin hund att köra för man blir verkligen laddad att träna då!  
 
Fördelen med att vara på A-station, är att jag har möjlighet att springa ut spår till Dagny. Så även om tanten inte får vara med och träna rapport längre så får hon spåra! 
 
Spåret går strålande hon är faktiskt väldigt duktig spår hund och så länge det är allt annat än skogpinnar i spåret så tar hon det super fint... Nu i helgen har jag lagt spår med bollar och godis och annat och det plockar hon. Sara gick ut ett spår med 8 skogpinnar och hon plockar 5 st, så det går i alla fall framåt!!
 
Stort tack till Anders och Eva som kom upp och tränade med oss, så bra för våra små tjejor att få träna med andra hundar och desutom på ny plats. Vi hade även lyxen att ha Micke med oss som var med och stod som skytt på sträckan - Tusen tack Micke!! 
 
Hundarna har skött sig så bra och det är otroligt skoj när det går så bra för alla, men lite extra roligt är det att Plinga verkar vara en superduper snabb hund på sträckorna!
 
Hejjjjja Toka och Plingen :)
 
Jag har tagit mig i kragen och satt mig ner och haft utvecklingssamtal med mig själv - Vad och hur jag ska träna med mina hundar, jag får sätta mig ner och göra en plan för med så många hundar gäller det att hålla reda på vad det är som ska köras... 
 
Sladden kommer jag köra spår, sök och skydd med (lite lydnadslydnad om det hinns med)
Plinga kommer jag köra Rapport, spår och lydnadslydnad med (skydd om det hinns med)
Dagny blir det spår med och vi är sugna på att ta några privatisar i agility om jag får lite tid över... 
 
kram kram 
Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Växjö Brukshundsklubb...

Vilken härlig brukshundklubb vi har i Växjö, vi har en sådan fin klubbstuga med välskötta planer och vi är ett aktivt gäng med många som tränar och tävlar i både bruks, lydnad och agility... Jag får nog räkna mig som en riktig föreningsmänniska för jag älskar att jobba med arbetet inom våran klubb, det är så roligt att få hjälpa till att utveckla och utvecklas tillsammans med nya och gamla medlemar! Det är faktiskt helt fantastisk va många nya vänner jag har fått genom Växjö Bk i alla olika åldrar! 
 
Just precis har jag har tillsammans med Cina på klubben startat en Instruktörsutbildning med 16 st deltagare - Så himla kul att det är så många som vill vara med och gå utbildningen och så många duktiga instruktörer vi kommer att få som har så hög hundkunskap på Växjö Bk.
 
I helgen har en hel hög med Växjö Bk'are varit i väg och tävla... Anna och Ester har tävlat lkl sök och var endast någon futtig poäng från uppfl men det var så mycket som var bra så med lite mer träning så är dom snart i Hkl, samma för Nettan och Axa i Lkl sök, det saknades lite tyvärr. Sara och Token har varit och tävlat Lkl spår tillsammans med Sara och Hajax, tyvärr räckte inte poängen hela vägen för Sara och Toka men Sara och Hajax är numera ett Hkl ekipag :) Ola och Timber var i väg och tävla appell spår och uppflyttning. Anna tävlade Elitspår med Gunvald och tog Cert och Vinst - Vilken helg, stort grattis till er alla oavsett resultat.
Grattis till er alla - Kul att vi har så många ekipage som är påväg upp i TOPP!! 
 
Det är så kul när vi har sååå många som är ute och tävlar - Jag räknade det till att vi kan ha Patrik och Ivan, Pär och Azzar, Louise och Pepsi, Anna och Ester, Ia och Zoda, Jag och Sladden och ev.Plinga, Ola och Timber och Emma och Axa som tävlar lägre klass skydd i vår/sommar nästa år - DET ÄR RIKGIT HÄFTIGT!!
 
Själv så var jag, Sladden och Plinga på lydnadsläger i Skövde i helgen. Vi har varit i en super härlig inomhushalll och tränat hund hela helgen, så trevligt med ett helt gäng med Golden!! 
 
Jag har hunnit med och träna Sladden och Plinga en heldel och det känns alltid lite bättre då, än att hundarna bara ligger i bilen... Känslan jag fick i helgen är att jag MÅSTE gör en plan för min hundträning, med så många hundar (3 st) så är det lite lätt att komma av sig och komma ihåg vad som är prio i träningen. Så det står nu på - Att göra lista!! 
 
Har några dagar i Sthlm med jobb innan jag åker ner till Växjö igen, härligt och komma upp lite oftare nu när Hanna och min bror har lilla Saga! Jag ska även passa på att träna lite vovve, förhoppningsviss blir det lite dunkadunka imorgon :) 
 
NattiNatti 
 
 
 
 
 

Bra och lite dåligt...

Ligger hemma framför brasan och är lite krasslig, vaknade i natt med feberfrossa... Ringt till jobbet och sjukskrivit mig - Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Fy så trist och bara vara stilla... 
 
Men jag kan ju passa på att blogga lite om helgens bravader! 
 
Fredag och lördag, spenderade jag i Tipshallen i Växjö - Det har varit utställning och vi har haft momter där och jag har berättat för intresserade om Orijen och Acana ev att jag har tvingat mig på någon förbi passerande ;)
 
Har passat på att ta med mig både Sladden och Plinga in i hallen och tränat lydnad - Vilken otroligt bra träning, båda mina hundar har verkligen tyckt att det har varit lite jobbig med allt runt omkring. Men efter en stund samlat ihop sig och jobbat på bra! Men vad det känns orättvisst att vi inte har en ordentlig träningshall att träna i när man är uppe i Växjös Arenastad... Det är fullt med anläggningar för allt möjligt men inte hundträning!! 
 
Det är såååååå skönt och träna inomhus när det regnar och är kallt utomhus!!
 
Min snälla chef gav mig ledigt för att åka och tävla på söndag trotts att det var sagt att jag skulle jobba, det betyder så mkt när man vara så schysst - Tack Pelle "ibland" är du toppen ;)
 
Samling 7,45 i Ronneby, jag var i grupp Hannes och fick start nr 10. Började med plats och det gör Dagny alltid bra så betyg 10-10, därefter uppletande och det är hon också mkt duktig på. Hon har ngt omtag men annars är hon bra på att leta och hittar oftast 4 föremål, vi fick betyg 9,25. kl 11,50 släppte vi på för att spåra. Vi hade såååååå fint upptag, hon ut snabbt och klipper spåret och sen drar hon åt rätt håll sen bä det av i rapporttempo!! Tyvärr så får vi bara med oss dom 3 sista pinnarna + slut.
 
Jag visste ju att hon varit bra på upptagen sedan en tid tillbaks men att hon inte varit lika bra med pinnarna, men det var ändå väldigt skönt att köra en tävling och kolla av läget och det är alltid lika trevligt och bra att tävla i Ronneby. Fina spår och mkt trevlig folk! Hade det inte varit för att jag hade Chefen kvar "ensam" i Växjö hade jag nog kört lydnaden men jag kände mig "skyldig" att åka hemma och hjälpa till och riva momter nu när han varit så schysst.
 
Det är bra för oss att itne hålla uppe förlänge med tävlande för jag blir så nervös då!
 
Så lite bra och lite dåligt men vi är verkligen på rätt spår ;) och till våren blir hon grym min lilla Doooi. För enerig och vilja finns det gott om, trotts att tanten fyllde 9 år i lördags!
 
 
 
 

Kommit med på tävling...

Jajamen på söndag ska det ske... Elitklass spår i Ronneby med Dengilidooo - Det är med lite blandade känslor för det känns inte riktigt klart.... *hm* vi har nog lite kvar med pinnarna MEN upptagen känns mkt säkra så det ska bli spännande! På söndag vet jag hur träningen ska se ut resten av hösten/vintern innan det är dax för vårsäsong! 
 
Jisse va bra form hon är i Dagganhaggan, hon är som ett kärnkraftverk... Sen jag skaffat mig dom andra 2 mallarna så förstår jag hur MYCKET hund det är i Dagny och att det inte är rikgtigt självklart när man skaffar sig en malle... Att hon ska vara äldst av dom känns inte rikigt riktigt - Hon är ju helt galen, inte bara i träningen utan jämt, härligt galen som tur är :)
 
Väldigt mkt på jobbet just nu så det känns som att jag - Jobbar, jobbar och jobbar, har blivit sena kvällar och inte så mkt tid för hundarna som jag hade velat... Men så är det mellan varven!
 
Håll tummarna för oss på söndag för det kan vi behöva ;)
 
 
 

Mina älskade hundar - Dagny, Sladden och Plinga i soffan.
 
 
Trevlig helg!